fbpx

10 λάθη που κάνουμε με τις μάσκες προσώπου

10 λάθη που κάνουμε με τις μάσκες προσώπου

 • Πόσο συχνά πρέπει να φοράω μάσκα ομορφιάς;
 • Είναι καλό να κάνω multimasking;
 • Μπορώ να βάζω όλες τις μάσκες overnight;

Αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις απασχολούν όλες τις γυναίκες που ασχολούνται με το δέρμα τους και κυρίως με το πρόσωπό τους.

Αρχικά ας αναφερθούμε γενικά στα διαφορετικά είδη μασκών:

 •  Καθαριστικές χωρίς άργιλο
 •  Καθαριστικές με άργιλο
 • Ενυδατικές
 • Θρέψης
 • Αποτοξίνωσης
 • Λάμψης
 • Καταπραϋντικές
 • Αντιγήρανσης
 • Αντιρυτιδικές
 • Συσφικτικές
 • Κερατολυτικές

Ποια είναι όμως τα κυριότερα λάθη που κάνουμε στην προσπάθειά μας να περιποιηθούμε το δέρμα μας;

1. Υπερβολική χρήση μασκών

Μην το παρακάνεις. Καλό είναι να εφαρμόζεις 1-2 μάσκες ανά βδομάδα. Βέβαια αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως τον τύπο δέρματός σου και τη μάσκα που θα χρησιμοποιήσεις.

2. Απευθείας εφαρμογή μάσκας

Έλα, πες την αλήθεια. Θέλεις τόσο πολύ να χρησιμοποιήσεις τη νέα μάσκα που πήρες, με αποτέλεσμα να μην ακολουθείς τα βήματα που πρέπει! Αρχικά, καθαρίζουμε σχολαστικά το δέρμα μας με το κατάλληλο καθαριστικό και έπειτα, κάνουμε απολέπιση με κάποιο peeling με κόκκους ή ενζυμικό, ώστε να φύγουν τα νεκρά κύτταρα. Χωρίς τη συγκεκριμένη διαδικασία, η μάσκα δεν θα ενεργήσει καθόλου ή μπορεί να έχει σοβαρότερες συνέπειες.

3. Εφαρμογή μάσκας με τα χέρια

Ξέρω, είναι πιο εύκολο να την απλώσεις με τα χέρια. Προκειμένου όμως να αποφύγεις τυχόν επιμολύνσεις, προτίμησε να την εφαρμόσεις με τη χρήση ενός γλωσσοπίεστρου (ξυλάκι μιας χρήσης) ή με ειδικό πινέλο μάσκας που πλένεται επί τόπου, απολυμαίνεται με οινόπνευμα και αποθηκεύεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην είναι εκτεθειμένο στη σκόνη.

4.Υπέρβαση του χρόνου εφαρμογής

Αφήνεις τη μάσκα πάρα πολλή ώρα, περισσότερο από όσο χρειάζεται. Είναι φρόνιμο να διαβάζεις πάντοτε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος. Δεν είναι ανάγκη να ξεφεύγεις σε χρόνο, αφού η κάθε μάσκα λειτουργεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο χρόνος εφαρμογής των μασκών κυμαίνεται μεταξύ 10-25 λεπτών και φυσικά εξαρτάται από την εκάστοτε μάσκα. Μην ξεχνάς! Η κατάλληλη ώρα είναι αυτή που γράφει ο κατασκευαστής της μάσκας. Ακολούθησέ την!

5. Απουσία ενυδατικής μετά τη μάσκα

Μέγιστο λάθος! Μην αμελείς να εφαρμόζεις πάντα την ενυδατική σου, η οποία έχει επιλεχθεί με βάση τις ανάγκες του δικού σου τύπου δέρματος. Χωρίς άμεση ενυδάτωση προσώπου μετά την αφαίρεση της μάσκας, δεν θα δεις ουσιαστικό αποτέλεσμα, ακόμα και αν η μάσκα που χρησιμοποίησες ήταν η πλέον ενυδατική. Το δέρμα θα αφυδατωθεί ούτως ή άλλως, αν ξεχάσεις την κρέμα σου.

6. Ασυνέπεια στην εφαρμογή μάσκας

Για να μπορέσεις να δεις αποτελέσματα σε μια μάσκα, δεν πρέπει να την βάζεις όποτε θυμάσαι, αλλά καθημερινά. Αν δεν την χρησιμοποιείς και βάζεις όποτε θυμάσαι, σίγουρα αδίκως περιμένεις αποτελέσματα.

7. Κακές συνήθειες

Το να βάζει μάσκα και μετά να κάνεις δουλειές στο σπίτι είναι λάθος, η μάσκα δεν θέλει ούτε υγρασία, ούτε σκόνη, οπότε όσο την αφήνεις να δράσει δεν κάνεις τίποτα απολύτως.

8. Λανθασμένες περιοχές εφαρμογής

Προσοχή! Δεν εφαρμόζεις τις μάσκες κατά βούληση. Ακολουθείς πιστά τις οδηγίες χρήσεως και χρησιμοποιείς την κάθε μάσκα στην περιοχή που συστήνεται.

9. Overnight μάσκες

Δεν είναι όλες οι μάσκες ιδανικές για χρήση overnight. Ως αισθητικός η συμβουλή μου είναι να εφαρμόζεις τη μάσκα overnight, μόνο όταν το συστήνει ο κατασκευαστής. Υπάρχουν μάσκες που μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα, όπως οι μάσκες sheets.

10. Αυτοσχέδιες μάσκες

Αν είσαι τύπος που πειραματίζεται, θα πρέπει να συγκρατηθείς λίγο όσον αφορά τις αυτοσχέδιες σπιτικές συνταγές για μάσκες. Θα ήταν προτιμότερο να μην δοκιμάζεις αυτοβούλως ένα σωρό υλικά πάνω στο δέρμα σου, γιατί μπορεί να σου προκαλέσουν ερεθισμό και να ζητάς τη γνώμη ενός ειδικού.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner